Skip to content

Supervisie cognitief gedragstherapeutisch werker

Supervisie volgen is een leuk, leerzaam en verplicht onderdeel van de opleiding tot cognitief gedragstherapeutisch werker.  Je neemt de tijd om samen met een supervisor te sparren over je behandelmethoden, ingewikkelde casu├»stiek en je rol als therapeut. Ik begeleid  je als supervisor graag in dat traject.

Om als cognitief gedragstherapeutisch werker bij de VGCt geregistreerd te worden, dien je het volgende te hebben afgerond:

Een geaccrediteerde basiscursus cognitief gedragstherapeutisch werker van 48 contacturen

Minimaal 40 supervisiesessies

Twee goedgekeurde evaluatieverslagen over de supervisie

Om de registratie tot cognitief gedragstherapeutisch werker bij de VGCt aan te mogen vragen, moet je binnen 3 jaar na afronding van de basiscursus alle opleidingsonderdelen hebben voltooid. Ook worden er eisen gesteld aan je vooropleiding en je werksetting. Na de registratie tot cognitief gedragstherapeutisch werker moet je supervisie blijven volgen om de registratie te behouden.

De juiste (her)registratie-eisen kan je terug vinden op de website van de VGCt (Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie)

Ook als je niet (meer) in opleiding bent kun je je aanmelden voor supervisie. Voor reflectie op je eigen proces of sparren over een lastige casus.

De kosten voor supervisie bij Psychologie Horizon Ridderkerk bedragen 115 euro per sessie van 45 minuten. Het is mogelijk om dubbele sessies of sessies via videobellen te plannen. In de eerste afspraak zullen de verwachtingen van het supervisietraject worden besproken, wordt vastgesteld wat de doelen zijn en hoeveel sessies er zullen plaatsvinden. We zullen regelmatig evalueren.

Heb je vragen of wil je je  aanmelden voor supervisie dan kan je mailen naar natasja@psychologiehorizon.nl of een WhatsApp sturen naar 06-11594892.