Skip to content

Over ons

Over ons

Psychologie Horizon is een psychologenpraktijk waar de therapie en begeleiding gebaseerd is op de Christelijke identiteit en helpt u op een betrokken, duidelijke en effectieve manier. We zijn lid van de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) en van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Eveneens zijn wij lid van de Christelijke Vereniging voor Psychiaters, Psychologen en Psychotherapeuten (CVPPP) en de Vereniging voor Cognitieve Gedragstherapie (VGCt) en Vereniging EMDR Nederland (VEN). We werken geheel volgens de deskundigheidseisen en beroepscode van deze instituten.

Bij Psychologie Horizon gaan we uit van u als persoon. U bent namelijk veel meer dan alleen een klacht. Samen vinden we de kern van datgene waar u mee zit. En tegelijkertijd gaan we uit van de mogelijkheden die u hebt en werken zo toe naar het doel van de therapie, begeleiding of coaching.

Deze therapie wordt gegeven vanuit een Christelijke identiteit, maar staat open voor iedereen! Indien gewenst wordt het Christelijke geloof en bijbehorende geloofsvragen betrokken bij de behandeling. Leidraad hierin is de bijbel als de enige waarheid. Wat uw wensen zijn zullen we vooraf, tijdens het intakegesprek met u bespreken.

Als psycholoog ben ik rustig, open en zonder oordeel. Ik werk vanuit respect en gelijkwaardigheid en verwacht dat ook van mijn cliënten.

In onze gesprekken werken we concreet aan de klacht. Dat doen we door ons te richten op verandering of bijvoorbeeld acceptatie. We onderzoeken hoe de gedachten, patronen, en hoe u met dingen omgaat. Als deze gedachten en patronen (schema’s) u belemmeren gaan we samen op zoek naar alternatieven.

In de therapie concentreren we ons niet alleen op de dingen die misgegaan zijn. We zoeken de mogelijkheden, de kansen, de manieren waarop u vorm kunt geven aan de problemen die u nu ervaart. Dat kan confronterend zijn maar meestal is er snel vooruitgang. Uiteraard is dat afhankelijk van de ernst van de klachten en problematiek. Voor de een zijn een paar therapie sessies (5-10) voldoende. Een ander heeft meer gesprekken nodig. Naar aanleiding van het intakegesprek wordt er samen met u een individueel behandelplan opgesteld.

De gesprekken vinden plaats op de locatie:

Verlengde Kerkweg 25, 2985AZ Ridderkerk

Dit is gelegen vlakbij de A15 en de A16.

Overdag kunt u zich melden aan de slagboom en op het parkeerterrein gratis parkeren. Er is niet altijd een plekje helaas. In de omgeving is er voldoende betaalde parkeergelegenheid. Tegenover is er een parkeergarage en een parkeerterrein. Bij de Gamma en de Dirk van de Broek (navigatie havenstraat 9 Ridderkerk) kunt u gratis parkeren evenals achter het gebouw (navigatie P.C. Hooftstraat Ridderkerk).

Op 200 meter afstand, bushalte koningsplein, stoppen er verschillende bussen.

Als u liever vanuit huis of meer anoniem therapie wilt volgen of coaching ontvangen kan dat. Daarvoor gebruiken wij  Google meet.

Gesprekken kunnen eventueel ook in de avonduren plaatsvinden.